Pladeudgivelser

Men der må alligevel være noget af et spring fra modernistisk poesi til poptekster?

”Ja, det er ligesom helt at afintellektualisere sig selv. Det ligger på en måde i tiden. Jeg tror ikke, de lange romaner har noget på sig mere. Man må finde en kode der rammer. Og jeg tror, el-instrumenterne og popsangen er den nye kode. Kommunikationsmulighederne er i færd med at ophæve grænserne mellem fin- og massekultur, og LP-pladen er et helt nyt medium, som i de sidste år har fået samme betydning, som bøger tidligere havde.”

Eik Skaløe – Interview ved Carsten Grolin i Ekstra Bladet 14. april 1967

 

Hvorfor laver I beat-musik?

”Hvis man skal udtrykke det af i dag, kan man ikke skrive romaner; når  de er færdige, fortæller de om i går, derfor køber man ikke en bog, hvis man vil vide om det, der sker i dag, men køber tre-fire lp’er.”

Eik Skaløe – Interview i Politiken 30. juli 1967

 

 

Home

 

Historie

 

Koncerter

 

Litteratur

 

Eik Skaløe

 

Preben Devantier

 

Stig Møller

 

Søren Seirup

 

Andre Ulve

 

Links

 

I følgende liste er opsamlinger og coverversioner er ikke medtaget. Undtaget herfra er førstegangsindspilninger af Eiks tekster. Fra tiden med Steppeulvene kendes to privatoptagelser, hvoraf den ene cirkulere blandt samlere. Det drejer sig om et 32 minutters spolebånd ”En eftermiddag med Steppeulvene” inspillet af Eik og Stig omkring februar 1967 og foræret til Iben Nagel Rasmussen. Indeholdende numrene: Itsi-Bitsi, Blød Nødlanding, Dunhammeraften, Der var engang, Til Nashet. Det andet bånd er muligvis lidt ældre og indeholder: Dunhammeraften, Itsi-Bitsi, Blød nødlanding, Til Nashet, Der var engang, samt et engelsk nummer med arabisk titel; Wahed-Tnin-Tufti-Tschai.

 

 

Maj 1967

Stoke Sect

Glasses / Candy Girl 

Polydor  XM 62 073  (Single)

 

Glasses (Kim Lessel/Bob Bates – Skaløe)

 

Reimar meets Skaløe ?!  Stoke Sect var et Nordsjællandsk boyband med succes. Hvordan Eik blev medforfatter på denne pop-udgivelse er usikkert. Men sandsynligvis er det sket på følgende måde: Eik indlevere, via Carsten Grolin, et bånd med engelske sange hos Phillips hvor Jonny Reimar er talentspejder m.m. På et senere tidspunkt står Stoke Sect og skal indspille en single, men teksten er svag og Reimar kommer da i tanke om Eik, som får til opgave at fikse den lidt op.    

Angiveligt er 'Bob Bates' = Reimar

 

 

 

 

1ste Juni 1967

Steppeulvene

HIP 

Metronome  MLP 15269  (LP)

  

Dunhammeraften / Itsi-Bitsi / Til Nashet / Jensen //

0-0-0- / Lykkens Pamfil / Kvinde kom ud / Kun for forrykte

 

Genudgivet som BP 7701, som kassettebånd samt på cd.

Forskellige optryk: Blå Metronome 1967-73

                            Øvrige optryk   1973-8?

 

 

Kassette

CD

 

 

December 1967

Steppeulvene

Du skal ud, hvor du ikke kan bunde / Flip 

Metronome  B 1686  (Single)

 

Den supersjældne single - indspillet efter Eiks exit og uden Stig, men til gengæld med flere andre. Vigtigst Hasse og William. Tonen er ganske anderledes end Hip - Pigtråden er gået over i syrerock.

 

Så vidt vides blev denne den eneste single fra Steppeulvene indspillet 29. November 1967. Gruppen bestod da af Søren Seirup og Preben Devantier samt muligvis en fløjtenist ved navn Kim.

Eik Skaløe befandt sig et sted i mellemøsten på vej mod Afghanistan/Nepal og Stig Møller havde forladt gruppen efter den sidste koncert i Brøndby Pop-club (d.25/11), hvor Steppeulvene med Hasse & Wiliam, samt grupperne Coke og Hurdy Gurdy spillede opvarmning for Arthur Brown.

Til gengæld var Hasse & Wiliam samt Rudolph Hansen fra Defenders med til indspilningen, uden på noget tidspunkt at være egentlige medlemmer af Steppeulvene, der opløstes kort efter.

A-siden ”Du skal ud, hvor du ikke kan bunde” har tekst og sang af Hasse Levy. B-siden er Eiks tekst fremført af Søren Seirup. Musikken er noget mere syret end på Hip som ligger nærmere den almindelig pigtråd i stil.

Omslaget er tegnet af Mick Moloney fra Red Squares. Titlerne er noget usædvanligt ikke angivet på coveret, vistnok (mener jeg Preben har fortalt) fordi man valgte at indspille nogle andre sange end de oprindeligt planlagte, hvorfor de oprindelige omslag måtte skrottes og nye trykkes i al hast…

Hvor mange eksemplarer singlen blev trykt i vides ikke. Næppe mere end et par hundrede og en del er sikkert blevet destrueret pga. manglende salg. De anmeldelser jeg har set har alle været mere eller mindre negative til forskel fra Hip som overvejene blev positivt modtaget i pressen.

 

 

 

December 1967

Hasse & The Reefers: Hash hunden glammer / Ebba

Sonet  T 8290  (single)

 

Fiktivt gruppenavn. Hasse Havgaard var journalist på Politiken og fik til opgave at forsøge sig som folkesanger. Resultatet blev en ganske spændende singleplade med det fremragende nummer: Hash hunden glammer. Folke-musik/gårdsangertradition tilsat beatrytmer. Musikerne var (dog kun på A-siden) Steppeulvene! Eller i hvert faldt resterne af dem - det er endnu uklart præcist hvem. Hasses oplysninger om oplagstallet er efter alt at dømme sat for lavt, men det har næppe været stort.


artikel

 

 

 

Senere udgivelser

 

 

1980

Tom Nagel Rasmussen Band

Hen under aften

Amar  25  (Lp)

 

- Hen under aften (sang om Eiks sidste rejse)

 

 

 

1994

Uffes Klinik

Et sidste farvel / Den gamle gartner

Ukendt  UK94 001  (single)

 

Den gamle gartner (original titel ”Den gamle gartners død”) 

 

En del af oplaget har tekstark vedlagt

 

 

 

 

 

August 1994

Stig Møller

Jeg er havren/Palmetræet

Pladecompagniet  PCSCD 4073  (cd-single)

 

Palmetræet (Stig Møller/Eik Skaløe)

 

 

 

 

  

1994

Stig Møller

Sikke'n dejlig dag

Pladecompagniet   PCCD 8073  (CD)

 

Palmetræet

Odin og Thor

En gnist af krigen  (Original titel ”Der var engang”)

Den gamle gartner  (Original titel ”Den gamle gartners død”)

 

Næsten 30 år efter Hip, og 15 år efter sit seneste udspil i eget navn, udsender Stig Møller en ny cd. Udover eget repertoire indeholder den i alt 4 sange skrevet af Eik Skaløe. Stig er jo en glad dreng, så han har ikke taget det så nøje med teksterne, hvorfor der er et par smuttere. Især mærkbar på 'En gnist af krigen' hvor f.eks. Emdrupborg er blevet til Hinnerupgård (og det er slet ikke det værste), ellers en af de bedste Møller-ting. Men lidt trist for en Steppeulv-fan, idet det oprindeligt var planen at udsende en plade med hele 8 originale Skaløe-tekster - nu blev det kun til 4.     (Palmetræet + Odin og Thor findes også på single cd)

 

også som kassette:

 

 

1995

Div. kunstnere

Hip - en hyldest til Steppeulvene

Exlibris  EXCD 30053  (CD)

 

0-0-0,  Til Nashet,  Itsi-Bitsi,  Til Nashet,  Dunhammeraften,  Du skal ud, hvor du ikke kan bunde,  Flip,  0-0-0,  Kvinde kom ud,  Jensen,  Lykkens Pamfil

 

Skal give indtryk af at være en hyldest til Steppeulvene. Det er dog  tvivlsomt hvor mange der egentlig hylder andre end sig selv på denne cd.  Hvad følgende, meget sigende, udtalelse af Miko fra gruppen Death Tothe vidner om:  "Jeg har ikke noget specielt forhold til Steppeulvene og den tids musik ... vi valgte ikke selv 'Jensen', men fik besked om, at det var den, vi skulle lave." (Ekstra Bladet 22/9-95).   Altså, ikke ligefrem det store engagement.  Som man kunne vente er cd'en, med enkelte undtagelser, en slatten oplevelse.

 

 

 

2003

Steppeulvene

Steppeulvene Live

Karma  KMCD 70903  (CD)

 

Dunhammer Aften / Itsi-Bitsi / Til Nashet / Jensen / Drej Nul Nul Nul / Lykkens Pamfil / Kvinde Kom Ud / Harry / Du Skal Ud Hvor Du Ikke Kan Bunde / Flip

 

Liveoptagelse fra Fedtebrødet, Ålborg 2002