KONCERT OVERSIGT

Er det derfor, I ikke har optrådt offentligt?

”Nej, vi er ikke blevet inviteret. Ingen har kendt os endnu. Jeg tror ikke vi vil hænge os for meget op på lange engagementer. Men vi vil mægtig gerne ud at spille, hvis nogen er interesseret. Vi vil bare ikke med i pigtrådsracet, for de andre i gruppen, Stig, Preben Devantier og Søren Seirup, har været inde i en musikalsk udvikling, før vor gruppe blev lavet.”

Eik Skaløe i Søndags-Aktuelt 9. juli 1967


Gruppen har endnu ikke spillet offentligt.

”Vi kan ikke tænke os at komme ud og spille en hel aften.”

Det kan være nødvendigt at sige ja til at spille en hel aften, hvis der skal skabes reklame for pladen?

”Skidt med reklamen. Vi gør et forsøg. Bliver pladen ikke solgt er der ikke noget at gøre ved det. Det har været en oplevelse for os at indspille de otte numre og vi er stort set tilfredse med resultatet. Det er det vigtigste for os.”

Eik Skaløe i Aalborg Stiftstidende 28. maj 1967

 

 

Home

 

Historie

 

Diskografi

 

Litteratur

 

Eik Skaløe

 

Preben Devantier

 

Stig Møller

 

Søren Seirup

 

Andre Ulve

 

Links

 

? . ? .

23. 07

27. 07

05. 08

11. 08  

13. 08  

13. 08

11. 09

12. 09

13. 09

17. 09

17. 09

23. 09

23. 09

24. 09

28. 09

14. 10

15. 10

22. 10

12. 11

25. 11

Holstebro

Kongens Have (1ste Love-in)

Soho (Bakken)

Langelinie (2en Love-in)

Soho (Bakken)

Soho (Bakken)

(Nykøbing Falster - Aflyst)

Star-Club (Kbh.)

Star-Club (Kbh.)

Star-Club (Kbh.)

Skovby kro (Als)

Køng (Fyn)  

Gelsted (Fyn)

(Kolding  -  Aflyst)

Grinsted (Vejle)

Ordrup Gymnasium  

Vejgaard-hallen Aalborg

Brande PG-Club?

Reventlow-parken (Lolland)

Falkoner Centret (Kbh.) [2 koncerter]

Brøndby Pop-Club (Kbh.)

 

Udover de her nævnte koncerter, spillede Steppeulvene jævnligt i Galleri 101. Desuden skal de have spillet uannonceret i Star-Club og muligvis på ABC-teatret, samt forskellige steder i Københavns omegn. Skriv til peterpoulsen@mail.dk hvis du har oplysninger, erindringer, udklip etc.

 

? . ? . 1967  Holstebro

 

Det er uklart om denne koncert rent faktisk har fundet sted... Meget tyder på at der er tale om en misforståelse opstået under interviewet. Dels modsiges det af ovenstående citater fra Søndags-Aktuelt og Aalborg Stiftstidende, og dels skriver  Iben Nagel Rasmussen, som på dette tidspunkt boede i Holstebro, i Breve til en veninde at de aldrig kom til at opleve hinanden på scenen.

 

 

 

 

Udklip fra BT. d. 14. juli

 

23. juli 1967  Kongens Have (Kbh.)

1.ste Love-in - Generationsskiftedag

Omtale i: Ekstra Bladet, Information, Politiken, Jydske Tidende, Roskilde Dagblad, Se og hør.


”Der blev ikke elsket på plænerne i Kongens Have, men røget hash og cigaretter, spist ferietabletter og drukket bajere.

   Steppeulvene stod for det musikalske – og efter en times opvarmning var flere klar til dansen. Adskillige turister, to parkbetjente og seks soldater fra kasernen ved Rosenborg Slot så på.”  (Politiken 23. juli 1967)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Udklip fra Ekstra Bladet 22. juli

 

27. juli 1967  Soho (Bakken)

 

sammen med Beefeaters

Omtale i: B.T., Ekstra Bladet, (Politiken)


”Lyset på scenen flimrer vildt og vanvittigt, og det hjælper en til at føle sig højt oppe sammen med musikken. Derfor forarger det heller ikke, at go-go pigen smider sine bukser og danser rundt i små trusser, samtidig med at hun maler gruppens tøj og ansigter med hvid maling, på en ikke særlig inspireret måde. Vi har det rart, vi er sammen alle sammen, og føler en form for fællesskab.”  (Bjarne Jensen i B.T. 28. juli 1967)

 

 

 

Annonce fra Ekstra Bladet 26. juli

 

5. august 1967  Langelinie (Kbh.)

 

2. Love-in 

Omtale i: Ekstra Bladet, Politiken, Aktuelt, Land og Folk

 

”Godt 100 provoer, hippies og andre der er faldet i den grøft, at narkotiske stimulanser er det eneste saliggørende, vakte i går betydelig opsigt, da de gennemførte en såkaldt happening ved Langliniepavillonen i København – for næsen af flere hundrede undrende tilskuere og en snes passive politifolk. Der var indkaldt til hashorgie. Der blev indtaget LSD, og enkelte af de unge mennesker indtog stimulerende midler ved hjælp af en sprøjte. Hash-cigaretterne gik på tur. Et pigtrådsorkester larmede, mens Provo-Knud … gjorde sit til at overbevise mængden om narkotikaens ”vidunderlige” virkning”  (Land og Folk 6-7. august 1967)

 

 

Udklip fra Land og Folk 6-7. august

 

11. august 1967  Soho (Bakken)

 

Steppeulvene have tilsyneladende en kort periode med fast engagement i Soho på Bakken. Jeg har kun kunnet finde annoncer for to datoer ud over debuten d. 27/7

 

Det har været antydet at Soho’s brand satte en stopper for engagementet – men Soho brændte først efter Bakke-sæsonens afslutning.

 

 

 

 

 

 

Annonce fra Ekstra Bladet 11. august

 

13. august 1967  Soho (Bakken)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonce fra Ekstra Bladet 12. august

 

(13. august 1967  Nykøbing Falster - Aflyst)

 

”Popbal på Hotel Baltic aflyst. – En af os ubekendt pop-arrangør har åbenbart ment at det var muligt at fiske i rørt vande. Han averterede i går i lokale blade med et popbal som byfestens midtpunkt uden i øvrigt at meddele, hvem der stod bag arrangementet. Derfor fremgik det tydeligt, at det måtte være et led i Byfest-arrangementet, hvad det bestemt ikke var. Da Byfestens overskud jo går til almennyttigt formål, kunne man kun betragte det som et forsøg på at slå privat mønt af det omfattende arrangement. Sådan noget kan naturligvis ikke tolereres, og da arrangementets forudsætninger dermed var forkerte, er arrangementet på Hotel Baltic blevet aflyst. Det var sikkert klogt, for ellers havde der været indgivet politianmeldelse mod arrangementet.

   Til gengæld er der beat-eftermiddag i det store telt på festpladsen, hvor Flemming og The Madison spiller, så behovet for pop skulle være fuldt ud dækket.”   (Lolland-Falsters Venstreblad  12. august 1967)

 

 

Annonce fra Lolland-Falsters Folketidende 12. august

 

11, 12 og 13. September 1967  Star-Club (Kbh.)

 

Koncertrække over 3 dage med Pink Floyd som hovednavn. Spillede også i Århus d. 9. uden Steppeulvene på plakaten.

 

Ingen anmeldelser omtaler Steppeulvene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonce fra Ekstra Bladet 11. september

 

17. September 1967  Skovby kro (Als)

 

Ingen særskilt omtale udover annonceringen. Samme dato som arrangementet i Køng. Formentlig har Steppeulvene først spillet Skovby Kro og derefter Cape Club.

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonce fra Jydske Tidende 16. september

 

17. September 1967  Køng (Fyn) 

 

Fyns første ”Flower power - love in - psycedelicshow” præsenteres på søndag i Køng forsamlingshus af Cape Club, som omdannes til et kæmpeblomsterparadis med diverse lyseffekter, psycedelicmønstre og freeksouts. Klubben håber at alle møder med blomster i hånden og kærlighed til medmenneskerne. Der bliver fynspremiere på Danmarks førende hippiegruppe ”Steppeulvene” og desuden spiller de to fynske grupper The Souls og The Rebels.”  (Fyns Tidende 16. september 1967)

 

 

 

Annonce fra Fyns Tidende 17. september

 

23. September 1967  Gelsted (Fyn)

 

””Steppeulve” på Gelsted kro – Efter en del besvær er det nu lykkedes ”Club 7” at få en af den danske pop-verdens nyeste og mest særprægede grupper, ”Steppeulvene” til Fyn, hvor den lørdag aften spiller på Gelsted kro.

”Steppeulvene” står som ledere af hippie- og psychedelicbevægelsen herhjemme, og deres musik er en længe tiltrængt fornyelse af dansk pop. De optræder i bar overkrop med fuld krigsmaling i bedste indianerstil, og er desuden originale i deres musik.”  (Fynsk Aktuelt 19. september 1967)

 

 

 

 

Annonce fra Melfar-posten 21. september

 

(23. September 1967  Kolding  -  Aflyst)

 

”Narrede 400 unge med hash-løgn – Steppeulvene kommer ikke i aften. De er til afhøring hos narkotikapolitiet. Sådan fortalte den 17-årige leder af Monster House, Nicolai Johansen, Kolding 3-400 teenagere som ved det sidste arrangement omkring midnat ventede den omtalte gruppe på scenen. Bagefter indrømmede Nic. Johansen at det var en løgn, Steppeulvene har ikke været til afhøring om hash. Hans udtalelse er med til at sætte popklubberne i et dårligt lys. Her er hans egen forklaring på oplysningerne: - Jeg ved godt det var forkert, men undskyldningen var god nok. Den virkede i hvert fald. Jeg vidste at de ikke ville komme på grund af fejl i ekspeditionen af kontrakten.” (Frederiksborg Amts Avis 30. september 1967)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonce fra Kolding Folkeblad  22. september

 

24. September 1967  Grinsted (Vejle)

 

Ingen særskilt omtale udover annonceringen. Stig Møller har omtalt et heluges arrangement i selve Vejle, men det er endnu ikke lykkedes mig at finde det nævnt nogetsteds.

 

 

 

 

 

Annonce fra Vejle Amts Folkeblad 22. september

 

28. September 1967  Ordrup Gymnasium 

Annonceret som "Folkesangeren Stig Møller"

 

”Mode og musik – Ordrup Gymnasieforening havde i torsdags arrangeret modeopvisning med nyheder fra Sandra og Steen Twen Shop. De unge tilskuere klappede velvilligt ad de mange nyheder, de fik at se. En bamset herrepels til 3900 kroner kaldte dog kun på smilet. Folkesangeren Stig Møller fra Gentofte og hans kammerater leverede underholdningsmusikken.” (Villabyerne 4. oktober 1967)

 

 

Annonce fra Villabyerne 27. september

 

14. Oktober 1967  Vejgaard-hallen Aalborg

Afbrudt af politiet - gruppen anholdt.

 

”Politiet nåede frem da orkestret var kommet på scenen. Man ønskede det skulle standse, men ”Steppeulvene” som så at kontrollører og politi havde omringet scenen, kastede sig ud i et meget langvarigt nummer. Derefter lod restauratør Frede Hansen tæppet falde, og strømmen til forstærkerne blev afbrudt.”  (Aalborg Stiftstidende 16. oktober 1967)

 

 

Annonce fra Aalborg Stiftstidende 14. oktober

 

15. Oktober 1967  Brande PG-Club?

 

Ifølge Stig Møller blev koncerten afholdt i Frederikshavn. Har ikke fundet den omtalt andre stedet end Børge.

 

 

 

 

Udklip fra Børge 26. oktober

 

22. Oktober 1967  Reventlow-parken (Lolland)

 

Det vides ikke om Steppeulvene deltog. Anmeldelserne nævner dem ikke.

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonce fra Lolland-Falsters Folketidende 31. oktober

 

12. November 1967  Falkoner Centret (Kbh.)


2 koncerter (kl. 16 og 19) med Cream som hovednavn.

”Da tæppet gik fra stod ”Steppeulvene” på scenen. Kun tre mand. Sangeren Eik Skalø var taget på et trip til Afghanistan. … Men da trioen pludselig blev til syv, idet Hasse (rødt Bob Dylan-hår og lukkede rødrandede øjne), Wiliam (rødt hår ned i øjnene, elektrisk violin på maven og kænguru/græshoppehop) samt fløjtenisten Kim og folkesangeren Rich St. John, vadede ind på scenen og begyndte en enorm freak-out-happening var publikum lige ved at falde ned af stolene af begejstring.”  (Erik Haaest i Børge  23. november 1967)

 

 

 

 

 

 

Annonce fra Berlingske Tidende 5. november

 

25. november 1967  Brøndby Pop-Club (Kbh.)

 

Med Hasse og William - Hovednavn: Arthur Brown

”De måtte låne et anlæg. Derfor tog det lidt tid inden de kom i gang, men da de havde fået startet gik det som det skulle, og de var slet ikke til at standse igen. Vi fik numre som ”O-O-O”, ”Nu skal du ud o.s.v.” og Bob Dylans ”Like a roling stone” som Steppeulvene er den eneste danske gruppe der er kompetent nok til at spille.

Det er slet ikke utænkeligt at vi inviterer Steppeulvene, Hasse og Wiliam ud til os en anden aften. En aften vi atter har lyst til at føle, hvordan det er at være derude hvor vi ikke kan bunde.”  (Brøndby Pop-Club  December 1967)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonce fra Ekstra Bladet 22. november

 

Til toppen